fbpx

In ‘The Floor is Yours’ gaan we de komende tijd kennismaken met vrouwelijke ondernemers. Sterke vrouwen die stoere keuzes maken. Die uit hun comfortzone komen. Maar ook obstakels tegenkomen op hun pad. Hoe zijn ze ooit begonnen? Wat drijft ze? En wat zijn hun struggles? Wil jij ook je verhaal vertellen? Mail naar info@mellola.com.

Hey Leila, jij bent de derde powervrouw in ‘The Floor is Yours’. Tof dat je er bent! Wat moeten we van je weten, voordat we het gaan hebben over jouw leven als ondernemer?

Mijn naam is al 26 jaar Leila Aigbedion. Ik heb Nigeriaanse roots. Maar ik ben in Deventer geboren. Daar heb ik tot mijn tweede jaar gewoond. Dus daar herinner ik me niets van. Heemskerk is mijn ‘home town’. Ik ben er pas twee jaar geleden weggegaan. Om op mezelf te gaan wonen in een dorpje ernaast.

En hebben die Nigeriaanse roots jou beïnvloed als ondernemer?

Nou, ik ben al jaren bezig met modellenwerk en ook volop actief in de missverkiezingen. Ik weet dus hoe belangrijk het is om als vrouw van jezelf te leren houden. En ja, ook als gekleurde vrouw.
Vroeger wilde ik altijd arts worden. Maar tijdens mijn studie merkte ik dat ik dat de entertainmentwereld me toch meer aansprak. Ik had het inmiddels geschopt tot verpleegster. En naast mijn studie was ik kapster, danslerares en choreograaf.
Ik had een aantal business ideas, en wist dat ik niet voor een baas wilde werken. Maar na mijn studie bleef ik toch hangen bij de missverkiezingen. In 2012 ben ik onder mijn eigen naam een model- en talent-agency begonnen. ‘Leila Aigbedion’ is dus het moederbedrijf, met een aantal bedrijven en stichtingen daaronder. Zeven jaar geleden ben ik Miss Africa Netherlands begonnen. Dit heb ik drie jaar lang met hart en ziel gedaan. En eind vorig jaar heb ik een nieuwe verkiezing gelanceerd: Miss Supermodel Worldwide Africa.

Wat mooi dat je nu andere jonge vrouwen met een vergelijkbare achtergrond helpt in het vak. Hoe pak je dat aan?

Zelf heb ik natuurlijk een hele brede achtergrond in deze branche. Ik geniet ervan om met mijn kennis en ervaring nu andere jonge vrouwen te helpen in hun ontwikkeling. Allereerst richt ik me, met mijn team, op het zelfvertrouwen van de jonge vrouwen. Sommige van de meiden die hier binnenkomen, hebben dat gewoon helemaal niet. Door een trauma bijvoorbeeld. Dan moeten we dus beginnen om dat zelfvertrouwen langzaam op te bouwen.
Het gaat bijvoorbeeld ook zo bij Miss Supermodel Worldwide Africa. Vanaf de casting tot aan de finale geven we de missen verschillende workshops. Professionele skills als ‘pitchen’ komen aan bod. Maar ook ‘natural hair’, ‘catwalk’ en ‘choreografie’; de dingen die aan de buitenkant belangrijk zijn voor een miss. We leren de meiden hun kracht, intelligentie en schoonheid te omarmen als Nederlandse vrouw met een Afrikaanse achtergrond. Eigenlijk geven we ze alle tools om uiteindelijk hun plek als succesvolle vrouw in deze wereld te claimen.

Het is vast prachtig om die brede ontwikkeling te zien bij de meiden!

Ja, ik word er zo gelukkig van als ik al die jonge, onzekere vrouwen (soms dus met figuurlijk grote rugzakken) zie ontwikkelen en opbloeien 🙂

En wat wil je uiteindelijk bereiken met je bedrijf?

Het is mijn missie om mensen, niet alleen vrouwen maar in het algemeen, met elkaar te verbinden. Ik houd van de diversiteit die wij mensen te bieden hebben; wereldwijd. Ik ga voor een wereld waarin mensen onderlinge verschillen waarderen. A world full of love. Waarin we van elkaar leren en het positieve in elkaar zien. Op mijn manier probeer ik het leven van de mensen die ik tegenkom op een positieve manier te beïnvloeden. Niet iedereen wordt geboren met een support system om zich heen. Maar iedereen verdient een steuntje in de rug. Eigenlijk hebben mijn bedrijven en stichtingen ook dat doel.

Op weg naar dat doel kom je vast ook de nodige obstakels tegen. Hoe ga je daarmee om?

Obstakels? Ja, die komen we allemaal tegen. Ik geloof dat het niet zo zeer om de obstakels gaat. Maar veel meer om hoe je ermee omgaat. Ze zijn er om te overwinnen. Dus ik probeer het negatieve altijd om te zetten in iets positiefs. Soms kan je er iets van leren. En, als je van alle kanten naar de situatie hebt gekeken en er echt niets mee kunt, moet je het naast je neerleggen. Dat is natuurlijk ook iets dat je moet leren.
Al met al ben ik echt een doorzetter, die ondanks alle obstakels blijft lachen. Ik weet precies wat ik wil. Opgeven is geen optie. Ik zal altijd blijven doorzetten om mijn dromen waar te maken en doelen te bereiken.

En welke dromen en plannen heb je dan voor de toekomst?

Ik heb hele grote plannen voor de toekomst. En ik ben er nu ook al heel druk mee. Helaas kan ik nog niets verklappen. But I promise: it’ll be good! Ik ben er 100% van overtuigd dat ik nog lang mijn top niet bereikt heb.

Is er nog iets dat je tegen de lezers wil zeggen?

Mijn eerste tip: ‘preparation is the key to success!’ Zet de dingen altijd goed voor jezelf op een rijtje. Het liefst op papier. Dat werkt echt beter. De tweede is: verzamel mensen om je heen waar je daadwerkelijk iets aan hebt. En het allerbelangrijkste: ‘Do you!’ Doe wat goed voelt voor jou. Volg je intuïtie en je hart.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − six =

welcome,

we just need your login details and you're good to go