fbpx

In ‘The Floor is Yours’ gaan we de komende tijd kennismaken met vrouwelijke ondernemers. Sterke vrouwen die stoere keuzes maken. Die uit hun comfortzone komen. Maar ook obstakels tegenkomen op hun pad. Hoe zijn ze ooit begonnen? Wat drijft ze? En wat zijn hun struggles? Wil jij ook je verhaal vertellen? Mail naar info@mellola.com.


Hey Petra. Wat leuk dat je de eerste wil zijn in ‘The Floor is Yours’! Wil je jezelf eerst even kort voorstellen?

Allereerst; thanks for having me! Ik ben dus Petra, 31 jaar en eigenaresse van Wandering Lines. Ik kom uit Nederland, heb een Keniaanse man, en we wonen sinds juni 2017 samen in Antwerpen, België.
En verder? Eigenlijk ben ik een vat vol tegenstrijdigheden. Die op de een of andere manier toch heel goed samengaan 🙂 Ik ben een denker, maar ook een levensgenieter. Ik ben idealistisch, maar ook down-to-earth. Ik vind het vaak lastig om ergens aan te beginnen, maar als ik iets leuks doe, verlies ik me er helemaal in.

En…, in de video zien we natuurlijk al wat van je producten, wat is het precies dat je zo graag doet?

Ik ontwerp kaarten, andere stationery en interieuraccessoires. Ik handletter deze met positieve woorden, en heb ook een geprinte kaartencollectie. Dan is er nog my latest project: Celebrate Life Design. Daarin vier ik de waarde van een vrouw. In een een-op-eengesprek (met taart!) kijken we samen terug op haar persoonlijke overwinningen en momenten van dankbaarheid. Die leg ik daarna vast in een uniek ontwerp. Een tekst op een steen, een poster of houten interieurbord; dát wat haar doet herinneren aan haar waarde.

Wow, wat supermooi! En kan je ons iets vertellen over de weg die hebt afgelegd om hier te komen?

De weg hierheen had ups en downs. In mijn tienerjaren was ik al depressief. Maar rond mijn twintigste besefte ik het pas echt. Daarvóór dacht ik dat die donkerte bij het leven hoorde, omdat ik niet meer waard was. Ik had geen goed woord voor mezelf over. Gelukkig omringden vrienden, familie en hulpverleners mij met positieve woorden. Ook in mijn geloof heb ik veel bemoediging gevonden. Ik herinner me nog dat iemand mijn hart in die tijd eens vergeleek met een bodemloze put, waar positieve woorden maar niet aan leken te komen. Maar ergens bleef ik geloven dat er een bodem was; deep, deep down. Heel langzaam leerde ik wat Liefde is. En werd die diepe bodem langzaamaan opgehoogd. Er gloorde weer een hoopvolle toekomst. Zo werd ik ook steeds milder voor mezelf. En met Wandering Lines geef ik de woorden die mij toen zo geholpen hebben nu door.

Een hele mooie manier van ‘pay it forward’ dus! En hoe ben je uiteindelijk begonnen met Wandering Lines?

Op de lagere school wilde ik van alles worden. Ook schrijfster en ‘tekenares’ kwamen voorbij. Na een opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, allerlei administratieve banen en een burn-out begon ik in 2011 aan een master onderwijskunde. Echt geweldig! Ik plande een aansluitende PHD, om uiteindelijk ontwikkelingshulporganisaties te helpen. Maar… ik kreeg allerlei onverklaarbare lichamelijke klachten en moeite met informatieverwerking. Drie maanden voor het einde van mijn master moest ik afhaken. En een jaar later bleek het CVS/ME te zijn. Ik belandde thuis op de bank. Ik probeerde wel om dingen te doen, maar ik was erg eenzaam. Daarbij moest ik verwerken dat ik de toekomstdroom die ik net had opgebouwd moest laten varen. Aan de andere kant kon ik eindelijk zeggen dat het leven, ondanks alles, prachtig en waardevol was. En… die vier ‘bankhangjaren’ hebben mij mijn Keniaanse man ‘opgeleverd’. Via het internet leerde ik hem kennen, en ik kon makkelijk uren skypen.

Na onze bruiloft, verhuisde ik in juni 2017 met mijn man naar België. Voor zijn verblijfsvergunning moest ik ‘economisch actief’ zijn. Een reguliere baan was geen optie met mijn conditie. En ik was al langer met moderne kalligrafie bezig als hobby. Wandering Lines vloeide daar dus eigenlijk uit voort.

Wat een ongelofelijke kracht om jezelf steeds opnieuw uit te vinden! Een echte Butterfly! En wat is nu precies jouw missie?

Ik geloof dat positieve woorden en dankbaarheid de motor zijn in het leven. Gelukkig zijn mijn onzekerheid en zelfkritiek niet meer bepalend. En weet ik nu dat mijn waarde niet afhangt van wat ik wel of niet doe. We don’t have to be perfect to be deeply loved! Wandering Lines is voor mij dus niet alleen ‘leuke spullen maken’. Net als Mellola met haar sieraden doet, wil ik vrouwen (terug) in hun kracht zetten. Maar dan met woord en beeld. We zijn allemaal powervrouwen! Op ons mooist als we vol overgave onszélf zijn. Die boodschap wil ik doorgeven. Of het nu direct aankomt, of eerst een lange weg moet afdalen naar de bodem van ons hart.

Kan je iets vertellen over jouw ondernemerschap?

Ik vind het zo’n leuke uitdaging! Ik run mijn bedrijf voornamelijk vanaf de bank. En omdat mijn lichaam en brein soms niet meewerken, is mijn uitdaging de ‘goede momenten’ ten volle te benutten. Dat geeft soms druk. Daarom stel ik mezelf dagelijks één (klein) doel. En met de ‘accountability-partner’ die ik sinds kort heb, skype ik regelmatig om elkaar ‘bij de les te houden’. Ontzettend stimulerend!

Ah, zo’n afspraak met een mede-onderneemster is een goede tip! En heb je nog dromen voor de toekomst?

Ik wil mijn producten- en dienstenlijn veel verder uitbreiden. En ik droom van samenwerkingen bij vrouwenconferenties en andere initiatieven (zoals deze blog!). Dus, wil je eens kletsen of brainstormen? Let me know via contact@wanderinglinesdesign.com!

Wil je verder nog iets kwijt?

Aan Melissa: bedankt voor dit interview. Geniet van elke stap! En Powervrouwen: ik kan niet wachten op jullie volgende verhalen! Laat jezelf zien: ook jij bent mooi zoals je bent!

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + 16 =

welcome,

we just need your login details and you're good to go