fbpx

Net zoals ik, volg jij Mellola vast al een tijdje. Dan was je vast ook altijd al nieuwsgierig wie dit merk heeft opgericht. Wie is zij? Wat drijft haar? Samen met mij, ga je komend jaar kennismaken met Melissa Tolud: de vrouw achter Mellola. En zoals beloofd, beginnen we op de valreep van 2017 met het thema ‘familie’.


Melissa, ik ben super nieuwsgierig, maar laten we beginnen bij het begin. Je bent van 1985 en toevallig een paar dagen geleden 32 geworden. Gefeliciteerd! Ik begreep dat jouw roots niet in Nederland liggen? Kan je ons wat meer vertellen over je jeugd?

Ja, dat klopt. Ik ben in Paramaribo (Suriname) geboren. Daar heb ik ook gewoond tot mijn zestiende jaar. Bij mijn vader en moeder. Beide harde werkers die daardoor ook veel van huis waren. Van hun heb ik ook geleerd dat je altijd hard moet werken voor je geld. Mijn huiswerk moest altijd af zijn voordat ik met vrienden weg mocht. Vooral tijdens een toetsweek. Als ik dan niet alles uit mijn hoofd kende, dan zwaaide er wat. Je kent vast wel de verhalen over hoe dat gaat in een Surinaams gezin… Maar ik ben dankbaar dat ik die discipline heb aangeleerd. Zeker als ondernemer komt dat natuurlijk wel van pas 🙂

Ja, die verhalen ken ik wel. Maar je hebt vast ook wel leuke jeugdherinneringen, toch?

Natuurlijk! Ik herinner me de uitstapjes met mijn ouders naar kinderspeelparken of naar het binnenland van Suriname. En natuurlijk de kinderfeestjes, of het urenlang spelen met vrienden op het grote erf om ons huis heen. Toen mijn ouders op een gegeven moment uit elkaar gingen, kwam ik bij mijn oma wonen. Ook van haar heb ik veel geleerd. Een basis van waarden en normen. Maar ook praktische dingen. Ik kon op mijn vijftiende jaar bijvoorbeeld al koken en het hele huis schoonmaken. Wat ik me ook goed herinner, is de komst van mijn nieuwe halfbroertje. Samen met hem en mijn moeder hebben we veel leuke dingen gedaan.

Je kwam dus al vroeg bij je oma. Familie zal dus wel erg belangrijk voor je zijn?

Jazeker. Ik ben mijn oma dus erg dankbaar. Zij heeft me ook wel geleerd dat familie zijn betekent dat je er altijd voor elkaar bent. Sommige familieleden zie ik nu nog wekelijks. Iedereen heeft zijn eigen drukke leven, maar we staan altijd voor elkaar klaar. En dan heb je nog de echte Surinaamse familiefeesten. Met muziek en lekker eten.

Oeh, dat klinkt goed. En de kerstdagen, heb je daar speciale herinneringen aan?

Nou, dat het altijd zo lekker warm was tijdens Kerst in Suriname. Dat mis ik stiekem best wel als het hier weer eens vriest, haha. Verder vond ik het leuk om de kerstboom te versieren. En dat we dan met ooms, tantes, neven en nichten allemaal samen kwamen bij mijn oma. Iedereen nam iets lekkers mee, en de rest van de kerstmaaltijd maakte mijn oma natuurlijk zelf. De muziek stond aan, en we vertelden elkaar grappen en moppen.

En jouw kerstdagen nu? Zien die er nog steeds hetzelfde uit?

Kerst vier ik nog steeds met familie. Maar ook met ‘framily’; mijn vrienden die voelen als familie. We gaan natuurlijk weer samen koken, eten, spelletjes spelen en terugkijken op afgelopen jaar. En vooruit naar 2018.

Dat wordt vast heel gezellig. Heb je nog een kerstwens die je wil delen?

Ik wens iedereen – of je nu wel of geen Kerst viert en of je nu wel of niet met familie bent – veel liefde, warmte en gezelligheid de komende dagen! Geniet ervan!

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × three =

welcome,

we just need your login details and you're good to go