fbpx

In het vorige blog hebben we kennis gemaakt met Melissa. We weten nu waar ze vandaan komt, maar hoe is het allemaal begonnen met haar bedrijf ‘Mellola’? Waarom is ze sieraden gaan maken? En wat wil ze ermee bereiken?


Leuk dat je ons weer een inkijkje wil geven in jouw leven, Melissa. Het draait vandaag dus echt om de ‘geboorte’ van jouw bedrijf ‘Mellola’. Maar heb je eigenlijk altijd al ondernemer willen worden?

Nou, nee. Als klein meisje droomde ik ervan om grondstewardess te worden. Waarom geen stewardess in een vliegtuig, vraag je je af? Uhm.. ik ben niet zo goed met turbulentie zal ik maar zeggen, haha. Uiteindelijk ben ik de MBO opleiding voor Directiesecretaresse-assistent gaan doen. En daarna heb ik de HBO studie Human Resource Management gedaan.

En wanneer ben je dan met ‘Mellola’ begonnen?

Mellola ben ik gestart in de donkerste periode van mijn leven. Drie jaar geleden inmiddels. Ik was 29, druk aan het studeren en daarnaast had ik een baan. Ineens stond mijn leven op z’n kop omdat ik mijn broer verloor in een auto-ongeluk. Het was vreselijk, maar daardoor realiseerde ik me dat het leven kort is. Te kort om je talent en passies te laten liggen. Het was hoog tijd dat ik iets ging doen wat ik leuk vond (en nog steeds uiteraard ;)). Iets waarbij ik echt iets creëer. Met mijn handen.

Poeh, wat mooi dat je je situatie wist om te buigen. Waarom ben je eigenlijk specifiek sieraden gaan maken?

In die tijd realiseerde ik me dus dat ik mijn verlies kon omzetten in iets positiefs. Ik hield altijd al van sieraden. Vooral van bijzondere stukken die met de hand gemaakt zijn. Een sieraad maakt je outfit af. Het vertelt iets over degene die het gemaakt heeft. En degene die ze draagt. Zo ontstond dus het idee om er zelf mee aan de slag te gaan. Het was zwaar om al mijn werkzaamheden te combineren dus duurde het een jaar voordat ik de plannen voor het bedrijf had uitgewerkt. Maar mijn droom om vrouwen te inspireren werd steeds duidelijker.

Je wilt vrouwen inspireren met je sieraden?

Met mijn sieraden wil ik vrouwen vertellen dat je alles in je leven kan overwinnen. Door je te focussen op wat je wil bereiken en te blijven geloven in jezelf. We komen allemaal hobbels tegen op ons pad, maar we moeten blijven stralen. En met mijn sieraden wil ik vrouwen bewust maken van de kracht die ze bezitten. Elk sieraad is een statement: ‘bold’ en zelfverzekerd. De armband heb ik The Butterfly, de vlinder, genoemd. Ik heb me uit die donkere periode ontpopt tot een vlinder die nu haar kleuren kan laten zien. Vandaar ook dat ik voor felle kleuren heb gekozen voor de sieraden. De ketting heb ik The Optimist genoemd. Hiermee kunnen vrouwen laten zien dat ze, wat ze ook hebben meegemaakt, positief in het leven blijven staan.

Wow… En wat heeft Mellola je allemaal gebracht tot nu toe?

In de beginperiode bood het sieraden maken me afleiding. Geloof me, dat kon ik toen echt gebruiken. Daarnaast is het ook fijn om even ‘uit je hoofd’ te zijn. En met iets ‘tastbaars’ bezig te zijn. Dat werkt nu nog hetzelfde trouwens, haha.
Dankzij ‘Mellola’ kom ik op verschillende plekken in de wereld. En ontmoet ik veel interessante mensen die mij ieder weer een nieuw inzicht geven. Daar word ik een betere ondernemer van én een beter mens. Ik leer continu dingen bij. Ook hoe ik als ondernemer moet omgaan met tegenslagen. Die horen er nou eenmaal bij.

Wat wil je ons tot slot nog meegeven?

Mijn sieraden helpen mij om zelfverzekerder te zijn. En dat gun ik jou ook, Powervrouw! Waar droom jij van? Ga ervoor, geloof in jezelf, straal! Durf je comfortzone te verlaten! Want alleen dan ontdek je waar je echt toe in staat bent. Stel je eens voor hoe dat voelt!

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 4 =

welcome,

we just need your login details and you're good to go